Contact

Kurz indického vaření - "omáčky" a přílohy

Obsah kurzu:

V úvodu si řekneme si něco o některých druzích jídla (korma/kurma, pulao...), řekneme si něco málo o fermentaci a o luštěninách, které a pro jaký účel se v Indii používají . Pro ty, kteří neabsolvovali základní kurz indického vaření mohu zopakovat některé zásady indického stravování. Následně si připravíme:

  • parathu,
  • druh kořeněné rýže,
  • dosu,
  • 2 druhy čatní,
  • raitu,
  • a vegetariánskou kormu.

 A nakonec to vše společně sníme a můžeme si povykládat něco více o Indii.

Kdo kurz ocení?

  • fandové všeho indického,
  • milovníci všeho "peprného",
  • i odpůrci kořeněného jídla přijďte, množství koření přizpůsobím i Vám,
  • příznivci zdravého stravování,
  • přátelé dobrého jídla a pití
  • vegetariáni, příp. vegani, celiaci.

Čím Vás kurz obohatí?

  • dobře a zdravě se najíte,
  • naučíte se do budoucna, jak se správně stravovat a kombinovat potraviny,
  • dozvíte se, jak nahradit jogurt v pokrmu při intoleranci laktózy,
  • dozvíte se, co je korma/kurma, pulao, dosa či urad dal,
  • dozvíte se o indické kuchyni a vůbec o stravování to, co jste zřejmě ani nevěděli,
  • obohatíte svou vegetariánskou/veganskou stravu,
  • prožijete příjemné odpoledne.

Co je zahrnuto v ceně kurzu?

  • psaný text s informacemi a recepty,
  • pitný režim,
  • veškerého jídlo, které si uvaříme.

 

Nejbližší termíny:

30. 8. 2016, čas konání 16:45 - 20:45, místo konání Ostrava, cena kurzu 550 Kč

13. 9. 2016, čas konání 16:45 - 20:45, místo konání Ostrava, cena kurzu 550 Kč

Přihlašování probíhá zde